Home, at last!

Published 13.9.2016
Home, at last!

The Final World Cup race took place in Slovenian capital Ljubljana, in Tacen. And although the race for Matej Beňuš started promising, he finished in 8th place with a time of 77.08 s (+3.35).  ,,It didn't go as planned. Organizers of the race failed with the course preparation -  the course had to be shortened by 30 seconds after the semifinal due to technical problems. The French officials protested and as a results there were 15 boats allowed in the finals - there were paddlers who were not supposed to be there. Anyway, congratulations to the medalists. My priority was this year the Olympic Games, that is why I didnt start at all the World Cup races. Now I get some rest and I look forward to the next challenge,” said Matej on his social network.

He finished in in the overall World Cup standings in the 6th place with 197 points. In Slovenia he also visited the local ZOO with his wife Ivka, where they celebrated their 4th wedding anniversary. After the race, Matej had to rushed again back  to Bratislava to fulfill other media obligations. The following day, he spent his Sunday afternoon with Salesians in Petržalka to give autographs. 

,,I am very busy with the media duties. After I got back I have filmed a TV show called Without jersey with Dušan Gabáni. I was also called to be part of a show called I love Slovakia,” said Matej. He is glad the racing season is over. ,,I can finally enjoy my children and family. This year I didn't spend much time with them, so I hope I will make it up to them.”

2.9. KRASOKORČUĽOVANIE: Memoriál Ondreja Nepelu s rekordnou účasťou hviezd

 

Zdroj: Spravodajstvo SITA, Strana/Poradie správy: 0, Rubrika/Relácia: Športový, Dátum: 28.09.2016, Autor: fr;mj

 

Nicole Rajičová má pripravený krátky program s motívom lásky a červenými šatmi, voľná jazda bude v pochmúrnejšom štýle
BRATISLAVA 28. septembra (SITA) - Bratislava bude od štvrtka do soboty hostiť prestížny krasokorčuliarsky Memoriál Ondreja Nepelu. Už 24. ročník tohto podujatia pritiahol do slovenskej metropoly medailistov z ME aj MS, chýbať nebudú ani Slováci Nicole Rajičová či nový tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley a ďalší. "Veľmi ma to teší a verím, že do Bratislavy naozaj slávne mená prilákajú čo najviac divákov. Myslím si, že tento ročník je veľmi dobre obsadený. Aj po iné roky tu boli osobnosti krasokorčuľovania, ale tentoraz ich máme asi najviac,“ povedala prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Felicitas Babušíková a predseda organizačného výboru Martin Letenay ju doplnil: "Najväčšími hviezdami budú Rusi - športová dvojica Juko Kavagutiová s Alexandrom Smirnovom či tanečný pár Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Solovievom. Zo žien spomeňme Aľonu Leonovovú či Juliu Lipnickú. Medzi mužmi dominuje Sergej Voronov.“
Veľkú pozornosť púta tanečný pár Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom. Češka Myslivečková pri Csölleyovi nahradila Federicu Testovú. "S Luciou sme dlhé roky spolu súťažili proti sebe. Poznáme sa a obaja sme sa dostali na rovnakú korčuliarsku úroveň. Vo svete tancov na ľade nás oboch poznajú, takže dúfame, že reakcie zo strany rozhodcov budú pozitívne. Na bratislavský memoriál sa obaja veľmi tešíme," poznamenal Lukáš Csölley. "Dúfame, že sa Lucii a Lukášovi podarí podať dobrý výkon, že nadviažu na úspechy, ktoré mal Lukáš s Federicou Testovou. Máme predolympijskú sezónu, takže každé ich vystúpenie je mimoriadne dôležité. Všetci pretekári si u nás otestujú svoje sily a podujatie im nastaví zrkadlo, na čom musia popracovať,“ doplnil Letenay.
Medzi slovenskými reprezentantkami bude nepochybne jednotkou Nicole Rajičová. "Mám dva nové programy a tomu prispôsobené nové šaty. Krátky program je veľmi podobný predchádzajúcemu, jeho motívom je láska a mám pripravené červené šaty, voľná jazda je viac smutná a má silnejšiu hudbu. Tam som zvažovala čiernu farbu šiat, no vybrali sme trochu svetlejší variant. Verím, že ľuďom sa moje vystúpenia budú páčiť," povedal po prílete do Bratislavy Nicole Rajičová.
Zástupcovia Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu veria, že sa im podarí nadviazať na organizáciu úspešných januárových ME. "Tých, ktorí nemohli prísť na kontinentálny šampionát, srdečne pozývame na memoriál. Oproti minulosti bude tento rok vstup voľný. Diváci sa môžu prísť pozrieť už na súťažné tréningy. Tešíme sa nielen na rodiny s deťmi, ale aj na žiakov a študentov," poznamenal Martin Letenay.
Premiéru v pozícii medzinárodnej rozhodkyne absolvuje v Bratislave iba 23-ročná Andrea Simančíková, jedna z najmladších medzinárodných rozhodkýň v krasokorčuľovaní vôbec.
Blížiaci sa 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu bude od 29. septembra do 1. októbra hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave. Štartovať by malo 27 pretekárok v kategórii žien, 22 súťažiacich medzi mužmi, predstaví sa aj 7 športových dvojíc a 15 tanečných párov. Celkovo je potvrdená účasť krasokorčuliarov z 23 krajín.

Program Memoriálu Ondreja Nepelu 2016
štvrtok 29. septembra: ženy - krátky program (16.00), športové dvojice - krátky program (20.00)
piatok 30. septembra: muži - krátky program (12.00), tanečné páry - krátke tance (15.00), ženy - voľné jazdy (17.30)
sobota 1. októbra: športové dvojice - voľné jazdy (12.00), muži - voľné jazdy (13.30), tanečné páry - voľné tance (17.00)

Vrátiť sa na obsah

2.10. Krasokorčuliarsky sviatok ozdobia viaceré hviezdy

 

Zdroj: Pravda, Strana/Poradie správy: 39, Rubrika/Relácia: Šport, Dátum: 29.09.2016, Autor: ko

 

Osem mesiacov po v úspešnom európskom šampionáte sa do Bratislavy vrátia viaceré krasokorčuliarske hviezdy. Ozdobia 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu. Na zimnom štadióne, ktorý nesie jeho meno, sa podujatie začína dnes od 16.00 krátkym programom žien a športových dvojíc (o 20.00). Vyvrcholí v sobotu voľnými jazdami športových dvojíc, mužov a voľnými tancami.
„Sme radi, že sa prihlásilo vyše 90 účastníkov z 27 krajín – viac ako vlani. V každej kategórii sú špičkoví pretekári – jednotlivci, dvojice i páry. Diváci uvidia aj medailistov z majstrovstiev sveta i Európy. Predstaví sa aj najlepšia Slovenka Nicole Rajičová a česko –slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Silná konkurencia sľubuje zaujímavé súboje napriek tomu, že ide o začiatok sezóny,“ uviedla Felicitas Babušíková, prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu.
Ponúkla aj najzaujímavejšie mená, väčšinou ruské. „Najväčšími osobnosťami sú Juko Kavagutiová s Alexandrom Smirnovom v športových dvojiciach, tanečný pár Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Solovievom, medzi ženami Julia Lipnická a Aľona Leonovová, u mužov Sergej Voronov i Kazach Denis Ten. Škoda, že pre zranenie partnerky nepríde nemecká športová dvojica Aľona Savčenková, Bruno Massot. Príjemne prekvapiť môžu aj pretekári z iných krajín.“
Návštevníci uvidia medzinárodnú premiéru tanečného páru Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. „Všetkých nás prekvapilo, keď Talianka Federica Testová, Lukášova partnerka, po sezóne nečakane ukončila kariéru. Oznámila, že sa necíti na to, aby mohla dobre reprezentovať, poďakovala za podporu. Lukáš si našiel adekvátnu náhradu, podľa informácií chémia v páre funguje, sú zjazdení, no začínajú od nuly,“ zdôraznila Babušíková.
Premiéru chystá aj Nicole Rajičová – krátkeho programu i voľnej jazdy. „V júli som začala s letnou prípravou. Sústredili sme sa na novú choregrafi u, náročnejšie prvky i skoky. Koncom leta som si natiahla chrbát, ale už som v poriadku. Krátky program je veselší, začínam ho kombináciou dvoch trojitých skokov, jazdím na hudbu z Love story v červených šatách. Voľná jazda má trošku smutnejšiu melódiu – Rain in your black eyes – šaty sú fialové. V druhej časti plánujem dvojitý axel s trojitým tulupom,“ informovala Nicole po včerajšom príchode do Bratislavy. Medzi ženami štartuje aj Bronislava Dobiášová a Miroslava Magulová, medzi mužmi slovenské trio Marco Klepoch, Jakub Kršňák a Michael Neuman.
Vstup na podujatie je zdarma.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

22.6.2019

30.9.2018

26.9.2018